TCL Home        TCL Home Title
 

Jeugd

 

Vrijdag 6 april begint de KNLTB Voorjaarscompetitie 2018 en groene competitie.

 

Deze worden gespeeld op vrijdag, zaterdag en zondag.

 

I.v.m. deze competities zijn er geen (of zeer beperkt) recreatiebanen beschikbaar op de volgende dagen:

De technische commissie

 


Informatie-avond World tour oranje en rood

 

Op 7 maart is er een informatie-avond gehouden voor de ouders van de kinderen die de rode en oranje competitie gaan spelen.

Tijdens de avond is gelicht hoe de competitie werkt, wat zijn de regels, wat mag u verwacht van de club/jeugdkidsfunctionarissen en welke bijdrage verwachten wij van u als ouder. 

Om ervoor te zorgen dat ouders die informatie-avond gemist hebben, toch van de benodigde informatie voorzien, is ervoor gekozen om de presentatie op de website te plaatsen (zie onderstaande link).

Wanneer er nog vragen, opmerkingen of suggesties zijn dan kunt u contact opnemen met Lisa of Joyce de jeugdkidsfunctionarissen van onze vereniging. De contactgegevens treft u bij aan in de presentatie

Kijk hier >>> voor presentatie World Tour 7 maart 2018.

 

Let op! 

Beperkte beschikbaarheid van banen i.v.m. rode en oranje competitie (World Tour)

 

 

Over de beschikbaarheid van de banen tijdens de groene en de gele competitie wordt nog gecommuniceerd.

 


 

Tennis Kids 2018 (indeling en info)

Beste TCL ouders,

 

De indeling van de teams rood, oranje en groen zijn bekend en staan vermeld op de website. Mooi om te zien dat we binnen de club zoveel (nieuwe) jeugdleden hebben die gaan deelnemen aan de World Tour.

Voor de ouders van de kinderen die spelen in de teams ROOD en ORANJE organiseren we op woensdag 7 maart 2018 een informatie-avond. We willen de ouders van alle kinderen uit deze teams vragen om deze avond bij te wonen.
Dit om voor aanvang van de competitie alle informatie over regels, veldindeling, begeleiding van het team, maar ook de wijze waarop de ouders een bijdrage gaan leveren aan de competitiedagen nader toe te lichten.

Ook dient de ouderbijdrage van € 5,- per kind voor de competitie voldaan te worden en zullen de bestelde truien uitgeleverd worden. (let op: betalen alleen via pin!)

De indeling van de avond is als volgt:

- 19.30 – 20.15 uur / ouders van teams ROOD
- 20.15 - 21.00 uur / ouders van teams ORANJE

 

Wil je weten waar en tegen wie jouw team speelt, kijk dan direct op http://tenniskids.toernooi.nl. Ga naar KNLTB voorjaar World Tour 2018 en vul onze clubnaam in: T.C. Leerdam. Nog even alle speeldata op een rij: zondag 18 maart, zondag 25 maart, maandag 2 april (2de Paasdag), zondag 10 juni, zondag 17 juni, zondag 24 juni en zondag 1 juli

Graag tot 7 maart en met vriendelijke groet,De jeugdcommissie

 

Voor meer informatie (World Tour) kunt u omp de onderstaande links klikken

Uitleg spelsysteem & Spelregels

 

Commissie Tenniskids

 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSYWlJ3YgpSSO8qAuvyricVMHkfHh_5MGlyAyHju-d9zExcCJuRwg

 

 TC Leerdam actief met Tenniskids

Tenniskids is het  jeugdprogramma van de KNLTB.

Door middel van Tenniskids krijgen en houden jonge kinderen zin in het tennis.

 

Wat is het idee?:

Kids moeten plezier hebben in tennis. De tennisclub is de ideale plek waar ze de tennissport kunnen beoefenen. De club is een veilige en aangename plek waar kids nieuwe vriendjes en vriendinnetjes ontmoeten.

Met behulp van tenniskids is het mogelijk om van de club een goede plaats voor kids te maken.

Tenniskids biedt een gevarieerd tennisaanbod dat aansluit bij de belevingswereld van de kids en de wijze waarop zij leren en ontwikkelen. Bovendien zorgt het voor uitdaging en succesbeleving.

 

Wat houdt het in?:

Ieder kind speelt in zijn eigen kleur (rood, oranje of groen). Alle kinderen weten op welke baanlengte ze spelen en met welke bal.

Kinderen kunnen bij de officiële KNLTB wedstrijden niet spelen op een andere baanlengte.


 

De Tennistrainer

Naast de ontwikkelingen die vanuit de KNLTB worden ingezet, wordt ook op verenigingsniveau veel ondernomen om jeugdtennis verslavend leuk te maken. De jeugdtrainer krijgt meer taken: hij of zij is natuurlijk verantwoordelijk voor de les, maar moet er ook voor zorgen dat de kinderen de sport werkelijk gaan spelen. Inmiddels zijn alle trainers van Tennisschool Kramer-Schuijt (Bastiaan, Marloes en Rick) gecertificeerd als Tenniskidstrainer!

De Tenniskidsfunctionaris

Als Tenniskidsvereniging is een contactpersoon voor de Tenniskids activiteiten een vereiste. De Tenniskidsfunctionaris binnen de vereniging is het aanspreekpunt voor de jeugdactiviteiten t/m 12 jaar. Deze functionaris schrijft kinderen in voor World Tour activiteiten, zal informatie ontvangen over indelingen en zal als eerste door de KNLTB worden geïnformeerd over veranderingen en dergelijke. De Tenniskids contactpersonen zijn Joyce Laponder en Sanne Kandel. Ze zijn te bereiken via email adres: tenniskids@tcleerdam.nl

 

Tenniskids op internet

De meest actuele informatie rondom Tenniskids kun je op verschillende manieren volgen door bijvoorbeeld de site van de KNLTB: www.tenniskids.nl  te bezoeken.

Ook staat er veel informatie en reacties op www.facebook.com/tenniskids.nl

 

 

TCL 50 Plus1
Nieuws
Foto Album
Baanbezetting
TennisKids